De Gordon Setter en ons gezin.

Hierboven ziet u een afbeelding van onze kleine “meute” de la Grippelotte (september 2010). Hier volgt in het kort ons verhaal met de Gordon Setter die niet voor niets de bijnaam "American Gentleman” heeft gekregen.

Cixie of the Rocky Road (bijgenaamd Jodie) als huisdier in ons gezin ontvangen na de dood in 2003 van Zoé, onze brave labrador. Ze is verantwoordelijk voor onze passie voor de gordon en ze is ook een fantastische aanvulling in ons gezin. Het is moeilijk te zeggen hoe erg Jodie een formidabele hond is. In 2006 wordt ze een supermama van 10 pups. We hebben een mannetje gehouden: Frodo de la Grippelotte.

Frodo de la Grippelotte is op basis van een tweede keerpunt in ons voorkeur voor gordon. Mijn echtgenote wilde zien wat een van onze pups in een schoonheidswedstrijd gelde. Frodo heeft toen uitstekende resultaten gekregen en we zijn bijgevolg gek op deze wedstrijden geworden.

Daarna wensten we dat Frodo zijn kwaliteiten als staande hond exploiteerde. Daarom zijn we bij de United Gundog Club ingeschreven, een club voor hondenopvoeding die het karakter van de hond respecteert, de gehoorzaamheid leert en jachttraining geeft.

« Carpediem Pagen Remember Me » (bijgenaamd Loona) komt uit Engeland en maakt deel uit ons leven sinds oktober 2009. We hebben weer voor een Gordon Setter gekozen omdat we een vrouw voor Frodo wilden hebben en we een afstamming wilden verzekeren.

Onze passie heeft zich ontwikkeld :

- Nu delen we alles met onze honden: onze vakantie, onze wandelingen, onze hondenontmoetingen, ...
- Onze honden volgen gehoorzaamheidslessen bij de United Gundog Club.
- Ze ontwikkelen hun kwaliteiten als staande honden bij de U.G.C. en dankzij jachtinitiatie lessen of dagen georganiseerd door de Gordon Setter Club of door de Belgian Irish Setter Club.
- We volgen show training lessen met hen om hun prestaties gedurende tentoonstellingen te verbeteren.
- We nemen deel aan verschillende activiteiten zoals wandelingen en ontmoetingen georganiseerd door de Belgian Gordon Club, door de “Réunion des Amateurs de Setters gordon de France” en door vrienden en kennissen.

Dominique en Véronique Moinil.